woensdag 28 november 2012

Viswijzer

Gebruik de nieuwe viswijzer!          
Dit jaar brengt WWF een nieuwe en verbeterde viswijzer uit. De viswijzer 2012 is een gids die op een duidelijke manier de meeste vissoorten weergeeft die op de Belgische markt beschikbaar zijn en aanduidt welke van deze vissen op een duurzame manier gevangen worden.

Er zijn drie categorieën.

De eerste categorie (groen) bevat de vissoorten die de beste keuze vormen voor de consument. In deze categorie is er sprake van goed beheerde kweek, er is geen overbevissing en er is minimale of beperkte schade aan het milieu. Sommige vissen uit deze categorie hebben ook het MSC-label. Dit label garandeert dat de vissen op duurzame wijze gevangen zijn

De tweede categorie (oranje) vormt de tweede keuze ten opzichte van vissen in de groene categorie. We raden aan deze vissen slechts met mate te gebruiken vanwege het feit dat er toch nog problemen zijn met de kweek of de vangst.

De derde categorie (rood) bevat overbeviste soorten, waarvan sommigen met uitsterven bedreigd zijn en vissen waarvan de vangst of kweek erg schadelijk is voor het milieu (bijvoorbeeld door de CO2-uitstoot, gevolgen voor de zeebodem en/of grote bijvangsten). We moeten vermijden deze vissen te eten.

> Download de viswijzer en neem hem overal met je mee: naar de winkel, in een restaurant, … Zo kan je altijd een doordachte keuze maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten